Brezigarjeva pere umazano perilo v J.

1 03 2011

Tišina v studiu!
Kamera?
Teče!
Zvok?
Teče!
Gremo! 5. / 44566.

ZGARANA GOSPODINJA (Cita Galič): Zakaj ne obstaja naravno pralno sredstvo? Kemikalij sem sita že v službi, delam namreč v tovarni pralnih praškov. (Jé prašek – razočarano).

SREČEN DRUŽINSKI OČE (Jan Plestenjak): Dober detergent ne more biti poceni, z ženo vsak mesec zastaviva hišo, da bi kupila najboljše praške na trgu, pa se madeži od sperme še vedno vidijo na kožuščkih najinih plišastih psov.

BARBARA BREZIGAR (Barbara Brezigar): Kako se ravna z umazanimi stvarmi me je naučil prijatelj. (Na mizi ima sliko Janeza J. Zaigra tako, da nekako paše v kontekst)!

TATATATATRATARATATAAAAAAAA
ZNANSTVENIK (Klemen Mauhler): Novo revolucionarno odkritje! Modrosti vzhoda v vašem pralnem stroju.

MLADA LUŠTNA MAMICA (Vanja Stanojević):  (Se nasmehne) Že, eno leto uporabljam Sapos (se nasmehne), pa še vedno ne verjamem, da je res (se nasmehne, objame svoje luštne otroke, se nasmehne).

SLIKA ŠKATLE, KJER MIGETAJO BELE ZVEZDICE. POSNETEK INDIJCEV, KI Z ROGOVILO KLATIJO DREVO (Sapindus Mukorossi – seksi drevo).

MLADA LUŠTNA MAMICA (Vanja Stanojević): (Se nasmehne) Tako poceni, perilo pa je vedno tako sveže ( Se nasmehne, DETAJL: ustnice, SPLOŠNI PLAN: njena izbočena ritka v snežno belem kostimčku počiva na belem radiatorju. Mamica prede ko mačka, se nasmehne).

ZNANSTVENIK (Klemen Mauhler): Sapos, ker je le zares naravno, zares naravno.
————————————————————

Orešček Sapos prihaja iz Indije, zraste na drevesu z lepim latinskim imenom Sapindus Mukorossi, vržeš ga v platnen mošniček in skupaj s perilom pljuneš v pralni boben. Mošnjiček se občasno izgubi, takrat oreščke zaviješ v nogavico, ki nima para. Vedno se najdejo “osamljene” nogavice. Osamljenih nogavic ni, poznamo mi take prevetrene, premetene, neparne štrampluze, nobeden štunf jih ne razume in jim ni dovolj podoben. Najprej se jim zdi, da jim je partner na las podoben. Celo hvalijo se s tem, potem obrnejo ploščo, da jim je navznotraj povsem drugačen. Drugačne vsebine, drugačne praznine, drugačne votlosti, drugače se trga, drugače se para, drugače se pari, moti jih celo vonj, izgled, namen.

To so te samostojne, samostoječe nogavice, ki nikogar ne rabijo, pa vedarle na koncu dobijo copato. Če si nogavica, hodiš v timu.

Prvič opereš pri 30 / 40, potem z istimi lupinicami pri 30/40 in na koncu, tretjič, pri 60 ali 90 stopinjah. Iz oreščkov se izloča snov, ki mehča vodo. Perilo nima določenega vonja, niti se ne obnaša nič drugače, kot perilo oprano z pralnimi praški.

Škatla polna rjavih okroglih bobik stane revnih 7.56€ in jo ena (moška) oseba (z bolj malo garderobe) uporablja več kot leto dni. Če to ni najboljša ponudba na svetu… Naravno, poceni, poleg vsega pa še naravno.

Kadar perete belo perilo, ga v bobnu potresete s sodo bikarbono ali neko drugo naravno snovjo, ki baje obstaja. Če vam mož perilo, prte, zavese in podobne bele izdelke iz tkanin, ves čas poliva z vinom, se vprašajte kaj hudiča je vaš problem. Če ste z njim šele krajše časovno obdobje, madeže pobarvajte z belo tempara barvico in bodite tiho, čas izpraševanja še pride.

Oreščke najdete marsikje, tudi v največji hiši najboljšega soseda, na oddelku praškov, na polici za bio čistila.

Pred leti sem prebral članek v katerem se je Tomo Križnar smehljal svoji neumnosti, ko so mu mali Afričani razlagali, da za pranje perila ne rabi detergenta. Voda v Afriki je mehka, detergent se uporablja samo zato, ker je voda v Evropi trda. Kaj se niste tega učili v osnovni šoli?

(Murč) Ne.

Na vprašanje , ali umazanega perila ni bilo mogoče prati od znotraj, pa je Zalar (op. minister A. Zalar) odgovoril, da bi bilo to mogoče, če bi imeli nekoliko drugačno ureditev, če generalnega državnega tožilca ne bi predlagala vlada in potrdil parlament.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi3 odzivov v “Brezigarjeva pere umazano perilo v J.”

1 03 2011
2 03 2011
murch murch (10:27) :

reš maš veselje s temi racami :) )

27 01 2015
stecaj (17:57) :

Ma kašne
Kako se ji da…

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !