Bela mrena na mesto Gogi

7 03 2011

16.01.2011

Moje okno pada na mesto Gogi.

Prebivalcem mojega mesta, se v dlakah ščetke za čiščenje avtomobila nikoli ne bodo zaredile uši.
Lopatica za kidanje okoli avtomobila je instrument simofničnega orkestra Šiška. Kidaj, da ti iz rok ne poženejo listi in kasneje mogočne veje. Kidaj, da da se ti prsti ne primrznejo na rit najlepše mestne dekline. Kidaj, v slonokoščenem cis-molu Šiške.

Ko zima zima bela pride k nam in poskuša vzeti Marka, takrat je čas za obredno čiščenje. Roke iz žepov, lopato iz kleti, klet iz izginjanja med bloki.

Avto nikoli ni dovolj čist. Ko bi prišlek v mesto Gogi, že zdavnaj sedel in čakal, da bo toplota popila zadnji sneg iz vetrobranske steklenice, da bo iz strehe štrbunknilo na tla ali na haubo, pred oči jeznega policista iz mesta Gogi. Takrat se meščanu svet šele odpre iz svojih tečajev. Ni dovolj lopata, potrebo je ščetkati. Nesojeni zmagovalci arheološke zlate piščali z luknjicami brundajo v ritmu ščetke svojega življenja.
Lopatati je potrebno vse. Avto, okoli avtomobila, cesto, okolico ceste, pločnik, drevo, mačko, ki se je slučajno izmuznila lastniku in ima na glavi snežinke. Goganec ne sme stopiti po snegu preden se pretopi v oltar svojega jeklenega templja. Goganec ve, da nima namesto nog sani. Obsedenost z lopato je čista, bela je, preden postane rjavkasta žlausa. Če z bogokletnega drevesa pade snežinka, jo je potrebno odstraniti. Če iz trepalnic pade pero, začarnaega vzglavnika, ga je potrebno z ščetko ali lopato položiti na krajpot. Med lopatanje se globoko diha, pozdravi mimoidočega, kihne.

Telo meščna mesta Gogi je ustvajeno za delo v X nevladni organizicaji, za posedanje ob reki, pitje vode z malo kličkov, limono in sladkorjem in kidanje snega. Telo meščana mesta Gogi je sposobno absorbirati vse kar ponuja sodoben čas, modo in miganje v ritmu bobna. Ustvarjeno je za preklinjanje provencialcev in za kidanje snega.

Moje okno meri na belo mesto, pod snegom kipečo mesto, ki ga je potrebno osvoboditi. Naša liberalnost je skrita pod debelo plastjo nebesna pudra.
Gledam mesto, lopato v rokah sinje dame, razposajenih bokov, ki bi jih bilo vredno zgrabiti in stisniti k sebi pod kapuco snega.
Sneg pa še kar misli, da sme zasuti avtomobile mesta G.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !