SVETI ALEŠ PRIMC DIMNIKAR

17 08 2011

Aleš Primc voditelj Civilne iniciative za družino in pravice otrok.

Jah, tko pa ne ne, tko pa ne!

YouTube slika preogleda

V Ajdovščini ima sedež Dimnikarstvo Primc d.o.o. O dimnikarstvu Primc sicer ne vem veliko, me pa po tihem tlači misel, da svoje storitve opravlja družini prijazno, na način, kot bi dimnikarili Jožef, Marija in Jezus pa občasno sveti duh (ta bi lahko preveril, če je dimnik res čist).

Slavni soimenjak dimnikarskega servisa Aleš Primic, po izobrazbi sicer filozof, se prav tako ukvarja s čiščenjem. Aleš čisti narod in zdravo slovensko življenje od zibelke do groba. Je zbiratelj podpisov za referendume, kadar oblast postane razsipna s pravicami tistim, ki jih tradicionalno niso imeli, branitelj meje s Hrvaško, borec proti oplojevanju samskih žensk, ki bi Slovenijo rade nasmetile s pankrti, pisatelj, politik, najbrž tudi oče prekrasnih otrok, za katere ves omikan svet trepeta, da bi ne zrasli v geje ali lezbijke.
Aleš Primc je od daleč sicer videti kot Poslednji Mohikanec, edini borec za to, da mejnega kamna vrednot ne zakopljejo v divjino, vendar pa ga trdno podpira RKC, organizacija, ki je od blizu videti, kot poslednja Mohikanska veriga z nezdravo hrano (plačaš skoraj izključno to, česar ti ne postrežejo). RKC je Primca, kar je precej redek primer, povabila, da je med romanjem na Brezjah ovčice opomnil na to, kar že nekaj mesecev trobijo skoraj vsi cerkveni dostojanstveniki; geji – tko pač ne.

Na referendumu, ki ga pripravlja Primčeva Iniciativa za pravice družine in otrok,  se bo odločalo o tem, če geji lahko posvajajo svoje otroke. Za referendum bodo brez problemov zbrali dovolj podpisov, saj ljubiteljskih Primcev, torej tistih, ki se borijo za vrednota bolj v domači gostilni, mrgoli. Namen jim lahko zjebe samo ustavno sodišče. Ustavno sodišče se je sicer nekoč že postavilo na stran tradicije in vrednot RKC, ko je razsodilo v njihov prid pri vračanju težko in skozi stoletja nakradenega premoženja. Kar pa se tiče pravic, pa zna sodišče pokazati tudi svoje ostrejše lice in dosoditi obratno.
V celotni Evropi se je razpasel nekakšen liberalizem, ki mu niso kos mogočne pesti desno usmerjenih politikov. Z vrednotami pa vemo kako je, en sam mandat s prestola padejo konzervatici, pa je narod že ves podivjan, geji bi posvajali otroke, izbrisane bi se začelo dojemati, kot da so ljudje, v zgodovini pa volilna pravica za ženske, šole in javna izobrazba za vse, pravica do socialne pomoči in podobne novotarije preteklega časa. Primc sicer razume, da sta tudi v sodobni družbi za spočetje otroka potrebni moški in ženska, ki darujeta spolne celice, ne razume pa, da od tega trenutka naprej nista vedno tisto, kar otroka vzgoji v odraslega. Če bi si Aleš kdaj pogledal kak dokumentarec kako živijo ljudje v raznih tujih kulturah, bi ga najbrž kap. Po drugi strani pa so te kulture po navadi bolj pomanjkljivo oblečene in bi tako že v štartu mislil, da gre za pornič.
Na srečo je demokracija kača jegulja, ki bo na oblast zopet popeljala Primčeve dimnikarske poglede, ki bodo pometli s takimi idejami. Civilne iniciative za pravice družine in otrok, povejo tisto, česar cerkveni dostojanstveniki javno ne smejo, saj bi ne izpadlo dostojanstveno. Inciativa na spletni strani pove, da se lahko tako razmetavanje s pravicami konča z ne zgolj posvajanjem otrok s strani gejevskih staršev, ampak tudi s posvajanjem živali! Z živalmi pa tudi vemo kako je, naj jih župnik še tako boža, trebi bolhe in odpušča grehe, ni šans, da bi država verjela, da so svojo hišo, dekico in kost zapustile prav RKC, oz. kasneje tudi svojo vilo, ferarija in pozlačeno protezo, ki jo bodo nemara podedovali od staršev.  Po nekem futurističnem zakonu, ki se ga boji Civilna zaščita za pravice družine in otrok, bodo ljudje želeli posvajati svoje ljubljenčke, kmalu po tem, če se zakonodaja razrahlja do mere gejevskih posvojitev otrok. Tu se ideja zanimivo obrne. Ročica družbenega stanja je torej zakonodaja in ne obratno, da bi zakonodaja sledila družbeni realnosti.  Če torej zakonodaja dovoli, da posvojimo tudi predmete, bi pol Slovencev svoje družine povečalo za likalnik in zobno ščetko in zanju zahtevalo tudi otroške doklade.

Aleš Primc, ki je danes aktivnejši v civilni in pridigarski sferi, je bil predsednik podmladka Slovenskih krščanskih demokratov, tednik Demokracija še navaja, da je bil predsednik glavnega odbora SLS in predsednik ljubljanskega mestnega odbora SLS. Je avtor knjig o dr. Janezu Evangelistu Kreku in Slovenski kmečki zvezi in Ivanu Omanu. Torej, globoko pogreznjen v močvaro konzervativne, s tradicijo in krščanstvom obarvane pole.

Pri delovanju g. Primca nekako bode v oči, da je po izobrazbi filozof. Prijatelj Bogdan, tudi sam filozof, sicer pravi, da so verni filozofi podobni človeku, ki se lotil cepiti drva z leseno sekiro. Če si veren, se ne moreš dokopati do resnice, ker te vedno nekaj drži nazaj. Vendar je pikrih bodic Primc vajen. Pred časom se sociologinja dr. Darja Zaviršek, predstojnica katedre za preučevanje družbene pravičnosti in vključevanja na ljubljanski Fakulteti za socialno delo, nikakor ni strinjala z njegovimi stališči. Zapisala je, da so neodvisni raziskovalci, ki so preučevali istospolne družine na Zahodu, ugotovili, da se otroci, ki pri njih odraščajo, v ničemer bistveno ne razlikujejo od svojih vrstnikov iz raznospolnih družin.

Takšne raziskave pa ne upoštevajo ključnega, edinega Primčevega merila – tradicija in krščanski prav, brez razmišljanja. Raziskovalci, ki jih navaja dr. Zavirškova, bi najbrž že pred stoletji trdili, da je sužnjelastništvo nekaj slabega in da se žensk ne sme tepst, tudi če niso pobrisale prahu s stojala za puške, ali biblije.
Primc je s takimi pavšalnimi raziskavami  lastnoročno pometel in v odzivu na Darjino pisarjenje za Dnevnik povedal, da “Razume, da nekatere ženske ne marajo moških, vendar je nesprejemljivo, da se na podlagi teh frustracij dela kvazi znanost, ki naj bi dokazala, da družina v družbi nima več temeljnega pomena.”

Stanje vrednot pa se “slabša” celo v globalnem smislu,  saj so Združeni narodi skracali nekakšno deklaracijo o človekovih pravicah, spolni usmerjenosti in spolni identiteti. Najbrž še ni prepozno, da na naslednjem zasedanju ZN Aleš stopi na kateder in celemu svetu pove: ja, tko pa ne! Isto bi morali slišati tudi v organizaciji Amnesty International, ki je na ministrstvo za šolstvo naslovilo protest, ker v šolah ni delavnice na temo pravic istospolno usmerjenih.

Pa naj zaključim ta pamflet z besedami kolega Boštjana Gorenca Pižame, ki se je obesil na besede nadškofa Stresa, ki pravi: “Sveta družina je ideal.”

Boštjan pa ga dopolni: “Se pravi mama, nezakonski sin in krušni oče?”

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !